Добредојдовте во турнирската база на податоци на chess-results.com

Chess-Results.com е моќен и посветен сервер само за chess-results.

Архивата на турнири на chess-results.com содржи повеќе од 250.000 турнири од целиот свет, од клупски турнири од Европски шампионати и шаховски Олимпијади. Ова е овозможено од програмот на Swiss-Manager, од административните програми за шаховски натпреварувања, кои соработуваат многу тесно со chess-results.com.

Барај турнир

Овде можете да побарате турнир и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel конечните резултати, парувањата во колата, табели со партии и др.

Барај играч

Овде можете да ги пронајдите сите турнири каде играчот играл и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel сите детали за играчот и турнирите.

Барај партија

Овде можете да ги пребарате партиите и да ги погледате online или да ги презевмете во PGN формат.

Контакт

За прашања, предлози и критики Ве молиме да ми пратите (Heinz Herzog) E-mail на :
contact@chess-results.com (Please in English or German)

Избор на федерација    ECU Logo

Избор на турнир

Сортирај спрема

Бр.ТурнирФЕД.знамепоследно ажурирање
1ACC Get Your Skates On U1400 CAN
4 Минути
2Božićno-novogodišnja liga branitelja i prijatelja 2017. CRO
4 Минути
31st PCMC SUNDAY RAPID CHESS TOURNAMENT,NEWSANGVI, PUNE 27.CONT.7083366481 PRIZE FUND RS.10,000/- + 5 TROPHY + 8 MEDALS.LIMITED ENTRY. ENTRY FEES RS.200/- IND
5 Минути
4ITT Magistral Acre 2017 BRA
14 Минути
5The Hindu In School Chess Competition for U-15 Girls contact for details Surendra Shetty-9448279124, 0824-2417575 IND
31 Минути
6The Hindu In School Chess Competition for U-15 Boys IND
31 Минути
7The Hindu In School Chess Competition for U-13 Girls IND
32 Минути
8The Hindu In School Chess Competition for U-13 Boys contact for details Surendra Shetty-9448279124, 0824-2417575 IND
32 Минути
9The Hindu In School Chess Competition for U-11 Girls contact for details Surendra Shetty-9448279124, 0824-2417575 IND
32 Минути
10The Hindu In School Chess Competition for U-11 Boys contact for details Surendra Shetty-9448279124, 0824-2417575 IND
33 Минути
11The Hindu In School Chess Competition for U-09 Girls contact for details Surendra Shetty-9448279124, 0824-2417575 IND
33 Минути
12The Hindu In School Chess Competition for U-09 Boys contact for details Surendra Shetty-9448279124, 0824-2417575 IND
33 Минути
133rd Singapore Amateur Chess Championships 2017 SGP
35 Минути
14Torneo Adalp Segunda Categoria 2017 BOL
49 Минути
15TORRE BLANCA - Campeonato Superior - 2017 ARG
1 Часови 5 мин.
16TORRE BLANCA - Abierto de Fin de Año - Festival de Ascensos - 2017 ARG
1 Часови 5 мин.
17Copa Brasil de Xadrez para Deficientes Visuais - Abs - Final - FBXDV - 2017 Guaxupe/MG BRA
1 Часови 7 мин.
18Copa Brasil de Xadrez para Deficientes Visuais - Fem - Final - FBXDV - 2017 Guaxupe/MG BRA
1 Часови 7 мин.
19Final del Campeonato Mendocino Superior 2017 _ Zona Centro-Norte _ Federación Mendocina de Ajedrez ARG
1 Часови 13 мин.
20Torneio Blitz Dezembro - CXG 2017 BRA
1 Часови 34 мин.
21Torneo Femenino URU
1 Часови 59 мин.
22XXIX Torneo Internacional de Ajedrez GM Carlos Torre Repetto In Memoriam Mérida MEX
1 Часови 59 мин.
23Final del Primer Circuito Juvenil 2017 URU
2 Часови
24XXIX Torneo Internacional de Ajedrez GM Carlos Torre Repetto In Memoriam Sub12 MEX
2 Часови
25XXIX Torneo Internacional de Ajedrez GM Carlos Torre Repetto In Memoriam Yucatán MEX
2 Часови 3 мин.
26CUARTOS DE FINAL TREBEJOS 2017 URU
2 Часови 4 мин.
27XXIX Torneo Internacional de Ajedrez GM Carlos Torre Repetto In Memoriam Magistral MEX
2 Часови 7 мин.
28IRT RICARDO IZARRA C.A.C.SAN MARTIN FASGBA comienza viernes 5 enero 20 horas inscrp jose.luis.ajedrez@gmail.com ARG
2 Часови 7 мин.
29Torneo Abierto Fin de Año CACSM Fasgba 3ra ronda miercoles 13/12 19.45 insc ant jose.luis.ajedrez@gmail.com ARG
2 Часови 8 мин.
30Club Argentino de Ajedrez - TORNEO ESPECIAL SUB-2300 - 25 min. + 2 seg x jug. 11, 13 y 14 de Diciembre - 3 BYES HASTA LA 6TA INCLUSIVE - 19:45 HORAS ARG
2 Часови 8 мин.
31CLUB ARGENTINO DE AJEDREZ - IRT SUB2200 VACACIONES $13.000 en PREMIOS Fin de Semana 12 al 14 de Enero - Válido al ELO FIDE ARG
2 Часови 9 мин.
32Campeonato Panamericano Escolar U9 Absoluto El Salvador 2017 ESA
2 Часови 31 мин.
332nd Nithm Open FIDE Rating Chess Tournament 2018 from 28th Jan to 1st Feb 2018, for details Contact: Shaik Fayaz- 8885817666 IND
2 Часови 33 мин.
34Campeonato Panamericano Escolar U11 Absoluto El Salvador 2017 ESA
2 Часови 33 мин.
35Campeonato Panamericano Escolar U17 Absoluto El Salvador 2017 ESA
2 Часови 41 мин.
36 XVII Torneo Internacional de Ajedrez Ing. Joaquin Hurtado in Memoriam 2017 NCA
2 Часови 57 мин.
371st Riverside -International FIDE Rated Open Chess Tournament Prize Money- Rs.2,00,000, Contact Mr.Vivek-9787808000,Mr.Ganesh-9944564728 IND
3 Часови 3 мин.
38KKCA 2nd All India Fide Rated Below 1600 Chess Tournament. Prize Money-Rs.2,99,000, Contact:TD Krishnamurthy-9363100306, 9003452268 IND
3 Часови 3 мин.
39TORNEO ABIERTO UPLA - VALPARAISO - PREMIOS EN EFECTIVO VIERNES 15 - 18 hrs 3 Cat. patio techado. - Playa Ancha 850, Valpso - inscripcion www.area5.cl CHI
3 Часови 8 мин.
40IV TORNEO INTERNACIONAL DE AJEDREZ CIUDAD DE ARICA 2017 - CLUB JAQUE 64 CHI
3 Часови 12 мин.
41Open Sub-1600 de nau64 11 y 18 de diciembre. Juagores sin ranking y un máximo de 1599 de elo nacional. URU
3 Часови 16 мин.
42Vereinsmeisterschaft 2018 GER
3 Часови 26 мин.
436° Abierto SOCIEDAD ITALIANA DE MERLO 2017 ($ 27.400 mil en premios) ARG
3 Часови 27 мин.
44BLITZ DE NATAL 2017 BRA
3 Часови 35 мин.
45Torneio de Elite AXL 2017 POR
3 Часови 35 мин.
46V Torneio Jovem de Xadrez de Alcobaça - 20 janeiro 2018 - Sub 08 a Sub14 Elo Inferior a 1350 - Local: Bombeiros Voluntários de Alcobaça POR
3 Часови 37 мин.
47Lisbon Christmas Chess Open 2017 (26 a 30/12) POR
3 Часови 39 мин.
48Club Argentino de Ajedrez - Torneo Rapido Viernes 08/12/2017 19:30 INSCRIPCION Y 19:45 1RA RONDA ARG
3 Часови 43 мин.
49CD Individual Absoluto do Porto 2017/2018 POR
3 Часови 51 мин.
50V Torneio Internacional de Xadrez FIDE de Alcobaça - 20 e 21 janeiro 2018 Local: Bombeiros Voluntários de Alcobaça POR
3 Часови 52 мин.
Advertisement